Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ρύπανση στον Λαγκαδά: Χωρίς άδεια και συνείδηση



Βιομηχανία παραγωγής… αποβλήτων! Κατηγορίες για ρύπανση περιβάλλοντος περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία σε βάρος 52χρονου εργοστασιάρχη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων, όχι μόνο λειτουργούσε χωρίς άδεια (από το 1999), αλλά άδειαζε και τα απόβλητά της στο φυσικό περιβάλλον.






Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, αφού ερεύνησαν ενδελεχώς στοιχεία που αφορούσαν περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση στην περιοχή του Καβαλαρίου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης (Μάρμαρα Μακαντάση ΑΒΕΕ). Υστερα από επιτόπια αυτοψία σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη της μονάδας, ο οποίος -αν και αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί- δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης απέρριπτε συστηματικά και ανεξέλεγκτα έξω από την περίφραξη της επιχείρησης στερεά απόβλητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιοι όγκοι υπολειμμάτων μαρμάρων και αδρανών υλικών σε έκταση τριών στρεμμάτων. Επιπλέον, διαμορφώθηκαν στο έδαφος δύο λεκάνες με διάλυμα ανθρακικού ασβεστίου, προερχόμενο από τη λειτουργία των μηχανημάτων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου