Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ημερίδα «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και Τοπικές Κοινωνίες» του Δήμου Αγίας Παρασκευής – Δευτέρα, 16/3/2015



Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οργανώνει Εκδήλωση – Ημερίδα με τίτλο «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και Τοπικές Κοινωνίες». Στις 7:30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, Σ. Καράγιωργα και Δερβενακίων, στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.


Ανησυχούν οι τοπικές κοινωνίες όταν ορθώνονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές κατοικίας τους;

Πόσο λογικές είναι οι ανησυχίες και οι φόβοι τους; 
Με ποιον τρόπο, μέσα από ποιες διαδικασίες αδειοδοτούνται; 
Διάφορες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας: μία νέα πραγματικότητα για την εποχή της ταχύτητας στην επικοινωνία; 

Στην Αγία Παρασκευή αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των πολιτών, συζητάμε μαζί τους, ενημερωνόμαστε-ενημερώνουμε στη γειτονιά. Διατυπώνουμε την αρχική μεθοδολογία για τη σύγχρονη και αξιόπιστη προσέγγιση του κρίσιμου ζητήματος χωροθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και –συνολικά- των πηγών εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Ο ενημερωμένος πολίτης στο κέντρο του σχεδιασμού και των αποφάσεων.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:


  • Λουκάς Μαργαρίτης, Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας, Κυτταρικής Διαφοροποίησης, Ραδιοβιολογίας και Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Όρια Ασφαλείας και Διάταξη Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας»
  • Κώστας Διάκος, Δικηγόρος – Νομικός Περιβάλλοντος: «Το Θεσμικό Πλαίσιο για τη Χωροθέτηση και τη Λειτουργία των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας σε Αστικές Περιοχές»
  • Εκπρόσωπος Συλλόγου «Πολίτες για την Προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις Νέες Τεχνολογίες»: Πιθανές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων μίας περιοχής.


Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα συντονίσει ο Μιχάλης Μπούργος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου