Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ηράκλειο: στα «σκαριά» το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Κρήτης



Μπήκε σε ρότα η αξιοποίηση του πάρκου της Ερυθραίας καθώς η νέα δημοτική αρχή κινείτα για την ένταξη του σε κοινοτικό πρόγραμμα.




Θεωρείται και όχι άδικα το μεγαλύτερο εν δυνάμει μητροπολιτικό πάρκο της Κρήτης και η ένταξη του, είτε στο ΕΣΠΑ, είτε στο πράσινο ταμείο, είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου.

Ο λόγος για το πάρκο της Ερυθραίας, που η αξιοποίηση του μπήκε σε ρότα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά τώρα τρέχουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να επικαιροποιήσουν τη μελέτη και να την εντάξουν σε κάποιο από τα κοινοτικά προγράμματα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αλικαρνασσό με την ευθύνη του αντιδημάρχου Χάρη Μαμουλάκη, του υπεύθυνου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Γιώργου Τσαγκαράκη, όπου συζητήθηκαν θέματα επιτάχυνσης των διαδικασιών, ωρίμανσης της μελέτης από τη ΔΕΠΑΝΑΛ και καλύτερης αξιοποίησης του τεράστιου χώρου.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση του κ. Μαμουλάκη με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ θα κλειστεί και ραντεβού για το θέμα με τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, θα αποτελέσει ανάσα για όλα τα νότια προάστια του Ηρακλείου και το πιο σημαντικό είναι πως τα μισά από τα χρήματα του έργου θα διατεθούν σε πράσινο, φυτά και δέντρα! Όταν δε κατασκευαστεί θα είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πάρκο στην Κρήτη και το τρίτο μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στην Ελλάδα!


Πηγή: CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου