Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Φράγμα Ασωπού: ο υπουργός βλάπτει σοβαρά το δάσος …



Προεκλογικό «δωράκι» ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος -για χάρη της εκλογικής του περιφέρειας- υπέγραψε απόφαση για αποχαρακτηρισμό δημόσιας δασικής περιοχής, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του φράγματος Ασωπού στην ορεινή Κορινθία. Τη Δευτέρα μάλιστα ετοιμάζει ειδική φιέστα με τις τοπικές αρχές…






Το «στοιχειωμένο» έργο, το ακριβότερο που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ξεκίνησε το 2003 με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ. Η δημοπράτηση έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα, αλλά ο προϋπολογισμός εκτινάχθηκε στα 58,7 εκατ. ευρώ (!), από τα οποία 1,5 εκατ. ευρώ αφορούσε τις απαλλοτριώσεις. Η σύμβαση υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010, με προοπτική να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Στη φάση κατασκευής ο εργολάβος πτώχευσε, αφού άφησε απλήρωτους τους 50 εργαζόμενους για περισσότερους από 14 μήνες.

Το έργο, που κατασκευάζεται μεταξύ των χωριών Στιμάγκας και Παραδείσιου, θα αξιοποιηθεί για την άρδευση 50.000 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει χωμάτινο φράγμα, που θα δημιουργήσει τεχνητή λίμνη στην οποία θα συγκεντρώνονται πάνω από 40 εκατ. κυβικά νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου