Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κατά της αποκρατικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων οι δήμαρχοι του νομού



Κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» τάχθηκαν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι του νομού Χανίων που συναντήθηκαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης. 





Οι δήμαρχοι των Χανίων συμφώνησαν στην ανάγκη να ενώσουν από κοινού και με άλλους φορείς τις δυνάμεις τους ώστε το αεροδρόμιο Χανίων να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνταχθεί σχετικό έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία και στο οποίο θα αναφέρεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην ιδιωτικοποίηση. Σύμφωνα με τους δημάρχους, το σημερινό καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου του αεροδρομίου από το δημόσιο, κρατά χαμηλά τους αεροπορικούς ναύλους και δημιουργεί αυξητικές τάσεις στο τουριστικό ρεύμα, ενώ παράλληλα φέρνει σημαντικά έσοδα στο κράτος που υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.


ΠΗΓΗ: YPODOMES.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου