Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΠΥΡΓΟΣ : Έκαναν ΧΥΤΑ το νοσοκομείο



του Δημήτρη Τερζή

Στα όρια του τραγικού και του γελοίου ταυτόχρονα έχει φτάσει το πρόβλημα της αποκομιδής και απόθεσης των σκουπιδιών στον Πύργο, με τη νέα δημοτική αρχή να μην έχει καταφέρει ακόμα να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Ετσι, ενώ πριν από μερικούς μήνες είδαμε νοσοκομειακά απόβλητα να θάβονται στις όχθες του ποταμού Αλφειού, τώρα η νέα… μόδα επιτάσσει τα απορριμματοφόρα να αδειάζουν τα σκουπίδια και αυτά να θάβονται σε απόσταση αναπνοής από το Νοσοκομείο Πύργου, στην περιοχή της Συντριάδας. Το θέμα ανέδειξαν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη διεύθυνση μεταφορών Ηλείας, οι οποίοι εργάζονται στην περιοχή και οι οποίοι τονίζουν πως πλέον θα παρουσιάζονται για εργασία στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας και όχι στη Συντριάδα.






Ο δήμος είχε ζητήσει πίστωση χρόνου, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τον χώρο ως σημείο μεταφόρτωσης των σκουπιδιών και ανακουφίζοντας το κέντρο της πόλης. Είναι απορίας άξιον, ωστόσο, ποιος σκέφτηκε τη λύση της Συντριάδας, που βρίσκεται στην είσοδο του Πύργου και μάλιστα δίπλα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού! Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν και παρά το γεγονός πως ανοίχτηκε λάκκος για τα σκουπίδια, ο όγκος τους είναι πλέον τέτοιος που τα σκουπίδια ξεχειλίζουν και τα τρωκτικά έχουν αυξηθεί στην περιοχή.

Εντύπωση -και μάλιστα όχι την καλύτερη- προκάλεσε σχετική δήλωση του δημάρχου Πύργου, Γ. Λιατσή, ο οποίος -αφού αναφέρθηκε στον «πολυεπίπεδο αγώνα της δημοτικής αρχής στο θέμα των σκουπιδιών»- εν συνεχεία μίλησε για «ασυνείδητους» πολίτες, τους οποίους δεν κατονόμασε, αφήνοντας να εννοηθεί πως παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπονομεύουν την προσπάθεια διαχείρισης: «Μην προσθέτουν άλλες πληγές. Στέκονται στο ύψος τους όλες οι αρχές και δείχνουν τη μέγιστη δυνατή κατανόηση και γι’ αυτό δεν είμαστε στην τραγική κατάσταση που θα βρισκόμασταν σε διαφορετική περίπτωση. Ας πράξουν το ίδιο και οι δημότες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της αντιπεριφέρειας Ηλείας δηλώνει πως είναι θέμα ημερών η υπογραφή της ΚΥΑ, ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για τον Δήμο Πύργου και να αρχίσει και πάλι η μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση στην πόλη έχει φτάσει στα όριά της με τα σκουπίδια και -σαν να μην έφτανε αυτό- προχθές αργά το βράδυ εμπρηστές έβαλαν φωτιά σε κάδους που είχαν ξεχειλίσει από σκουπίδια στον δρόμο προς το Καταράχι, με κίνδυνο να επεκταθεί σε ξερόχορτα και να απειληθεί κατοικημένη περιοχή. Με παρέμβαση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου