Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κινητοποίηση των πολιτών στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τα ΜΑΤ και οι καταγγελίες



Καταγγελία στον εισαγγελέα για την κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης κατέθεσαν οι κκ Μπουτάρης, Γεράνης και Κυρίζογλου, ενώ το παρών στην κινητοποίηση δίνει κλούβα των ΜΑΤ.


Μάλιστα αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά στη 13.00 το μεσημέρι. Στη συνεδρίαση θα κάνει παρέμβαση μέσω skype ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
Πανό της κινητοποίησης γράφει χαρακτηριστικά «Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, όχι στην υποβάθμιση της ζωής μας».



Η καταγγελία έγινε με πρόσχημα τον προειδοποιητικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από τους πολίτες, καθώς κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους δημάρχους θα αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο αποκλεισμός όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει, καθώς τα απορριμματοφόρα των δήμων προσεγγίζουν κανονικά τον ΧΥΤΑ.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων μαζί με τον Δήμο Λαγκαδά πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη, και αύριο Παρασκευή, καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για διαρροή στραγγισμάτων σε ύδατα που φτάνουν στη λίμνη Κορώνεια, αναδεικνύοντας έτσι την πλημμελή λειτουργία του βιολογικού σταθμού κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές.


Πηγή: LEFT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου